בצק פילו במילוי תפוחים ומשמשים
8 מנות. כל מנה = 1.1/2 מנות פרי + 1 מנת שומן.
 
 
חומרים:
לבצק:
2 כפיות חמאה מומסת
4 עלי פילו
 
למילית:
6 תפוחי גרנד סמית קלופים ומגורדים גס
4 כפות כמו סוכר
100 גרם משמשים מיובשים קצוצים דק
3 כפות פתי בר מפוררים
1 כפית קינמון
 
אופן ההכנה:
 
מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי.
מניחים על משטח עבודה עלי פילו, בעזרת מברשת מורחים מעט חמאה ומכסים בעלי פילו נוסף. שוטחים חצי מהמילוי על עלי הפילו, תוך שמירה על 5 ס"מ ללא מילוי מכל הצדדים. מקפלים את השוליים הקצרים כלפי המרכז ומגלגלים מהצד הארוך לגלילה. מורחים את החלק העליון במעט חמאה ומניחים על תבנית אפיה. כשהחתך כלפי מטה. מניחים גלילה נוספת .
אופים כ – 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהבצק שחום. מוציאים מהתנור ממתינים 5 דקות, פורסים ומגישים.
  

שלח
  • שלח