פשטידת עדשים (קציץ עדשים)
6 מנות. כל מנה = מנת בשר
 
החומרים:
150 גר' עדשים ירוקות
1 כף שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
2 גזרים בינוניים מגוררים דק
חבילת פיטריות שמפיניון קצוצות דק
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
4 כפות פטרוזיליה קצוצה גס
2 ביצים
3 כפות קמח מלא
2 כפות מיונז
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף
ספרי שמן
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון – לפי הטעם
 
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את העדשים ומשרים למספר שעות. מבשלים בסיר עם מים כעשרים דקות. מסננים ומצננים. מרפדים תבנית אפיה כמו אינגלש קייק גדולה או תבנית מרובעת לא גדולה אחרת, בנייר אפייה. מרססים את הנייר בקל שמן. במחבת  מטגנים את  הבצלים הקצוצים עד להזהבתם במים או בעזרת הספרי או בעזרת כף השמן. מוסיפים את כול הירקות ומטגנים מעט תוך כדי ערבוב מתמיד.  מעבירים את כול המרכיבים כולל האגוזים והפטרוזיליה,הביצים, הקמח, המיונז והתבלינים לקערה ומערבבים היטב. טועמים, מתקנים תיבול ומעבירים לתבנית המרופדת. אופים בחום בינוני כ – 45 דקת עד להתייצבות הפשטידה והשחמתה.
 

שלח
  • שלח