עוגת דבש בריאה ודלת קלוריות  -  רותי ברקן וטליחייקין
מתקבלות 40 פר’ כל פרוסה היא תחליף למנת פחמימה וכ-6 גר’ סיבים תזונתיים.
 


מצרכים:

 
·         2ביציםשלמות
·         2חלבונים
·         1 כוס סוכר חום (אפשר להחליף ב-1 כוס כמו סוכר(
·         1 1/2כוס קמח מלא
·         1כוס קמח תופח
·         3/4 כוס רסק תפוחי עץ (ללא תוספת סוכר)
·         4כפות גדושות דבש
·         2כפות קוניאק
·         2כפות ריבה דלת קלוריות
·         1כף צימוקים קטנים
·         3/4 כוס קפה חזק- 2 כפיות קפה ב- 3/4 כוס מים
·         מעט קינמון וציפורן
 
אופן ההכנה:
להכניס למעבד מזון (או למיקסר) אתהדבש, סוכר, ביצים, חלבונים, ורסק התפוחים. להוסיף את הקפה, להוסיף את הקמח המלאוהקפה לסירוגין. להוסיף את הריבה והקוניאק, את אבקת האפייה והסודה לשתייה ואת הקמחהתופח. להוסיף קינמון וציפורן, אפשר גם גרידת לימון וצימוקים. לערבב, ולהעביר לתבנית35/25 או ל- 3 תבניות של אינגליש  קייק ולאפות בתנור שחומם לחום בינוני כ- 40 דקות. מומלץ לא להסתמך על השעון ולבדוק בעזרת קיסם עץ אם העוגה מוכנה
 

 

שלח
  • שלח