עוגת גבינה  -  10 מנות כל מנה = 1 מנת חלבון חלב. 

750 גר' גבינה ½% שומן
3 ביצים – רצוי מס' 2
5 כפות מחוקות קמח תופח
3 כפות מחוקות קורנפלור
1 יוגורט – עד 3% שומן
ממתיק מלאכותי המקביל ל-12 כפות סוכר
מעט קליפת לימון מגוררת


 אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים. מערבבים את החלמונים עם הגבינה, היוגורט, הקמח, הקורנפלור, קליפת הלימון והממתיק. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים. מקפלים את הקצף, במנות קטנות, לתערובת הגבינה.  משמנים תבנית עגולה או מרובעת בקל – שמן ואופים בתנור שחומם מראש,
 ל-180 מעלות – כארבעים דקות. פותחים מעט את דלת התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור. ומאחסנים במקרר ואוכלים למחרת היום.

שלח
  • שלח