צלעות עגל בקימל
 
 
חומרים:
קילו וחצי צלעות עגל
3 שיני שום קלופות ופרוסות
1 כפית קימל
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 בצל קטן פרוס לטבעות
1/2 כוס גזר חתוך דק
1 כף מרק עוף
1 כף קמח רגיל
1/2 כפית קימל
 
 
 
 
אופן ההכנה:
 
מניחים על תבנית את הצלעות עגל וחורצים חריצים עם סכין, בכל חריץ מכניסים חתיכת שום.
מערבבים את התבלינים ומתבלים את הצלעות, ניתן גם לעסות את הצלעות עם הידיים על מנת שהתבלינים יעטפו את הצלעות. אופים כ- 20 דקות בחום של  170 מעלות.
אחרי 20 דקות מוציאים את הבשר מהתנור ומשאירים בחוץ כרבע שעה.
בסיר גדול מרססים בתרסיס שמן ומוסיפים את הבצל והגזר ומבשלים כ- 5 דקות עד שהירקות יתרככו. מערבבים את  מרק העוף עם כוס מים קרים כף קמח וכף קימל ומערבבים היטב. שופכים לתוך הסיר מערבבים וממתינים מספר דקות עד שהרוטב יסמיך. שופכים מעל הבשר את הרוטב ומגישים.
 

שלח
  • שלח