קציצות עדשים שחורות ובטטה.
 
20 מנות, כל 2 קציצות = מנת פחמימה.
החומרים:
1 כוס עדשים שחורות, 2 בטטות קטנות/אחת בינונית, 2 ביצים, 3 כפות קמח מלא,
צרור כוסברה/ פטרוזיליה אפשר גם וגם, 5 גבעולי סלרי צעירים ודקים חתוכים לקוביות קטנות
2 שיני שום, 1 כף כמון, 1 כפית שמן זית, 2 כפות מים, פלפל גרוס, 1/2 כף מלח.
אופן ההכנה:
להשרות את  העדשים במי ברז חצי שעה ולסנן. מבשלים את העדשים כחצי שעה לאחר מכן לסנן היטב.
את הבטטות מועכים למחית ומוסיפים את העדשים, 2 ביצים ושלוש כפות קמח מלא.
מערבבים מעבד מזון לתערובת אחידה: צרור כוסברה/ פטרוזיליה אפשר גם וגם, 5 גבעולי סלרי צעירים ודקים חתוכים לקוביות קטנות, 2 שיני שום, 1 כף כמון, 1 כפית שמן זית, 2 כפות מים, פלפל גרוס, 1/2 כף מלח.
 לאחר שקיבלנו תערובת אחידה מוסיפים את התערובת למחית בטטות והעדשים ומערבבים היטב.
מחממים מחבת טפלון מרססים תרסיס שמן ומכינים כדורים בגודל בינוני מהבלילה, מטגנים משני הצדדים עד שמשחים מעט.
אפשר להגיש עם טחינה מוכנה.
 
 
שלח
  • שלח