מתכון גיבץ'
ניתן לאכול חופשי                                        
 
חומרים:
3-4 בצלים (לטגן), 2 גזר,2 קישואים, 1 חציל גדול, שעועית ירוקה, אפונה – קופסא (סנפורסט)
4 עגבניות, רסק עגבניות, כרוב (לטגן), מלח, פלפל, (אפשר חריף), שמיר, פטרוזיליה, 3 פלפלים חיים
 ( מכל מיני צבעים לחתוך לרצועות), אבקת מרק.
 
אופן ההכנה:
מטגניים בצל וכרוב ב כף שמן.
חותכים את כל הירקות, מסדרים אותם בתוך התבנית ובשורה האחרונה (מעל) שמים את פרוסות העגבניות.
עוטפים את התבנית בנייר כסף ואופים בחום בינוני לשעה עד שעה ורבע- עד שהירקות מוכנים. מכינים רוטב מרסק עגבניות כף אבקת מרק, פלפל שחור , שמיר קצוץ, פטרוזיליה קצוצה.
שופכים את הרוטב על הירקות וביניהם.
מכניסים לתנור לעוד כחצי שעה.
 

שלח
  • שלח