מרק שום (בתיה גור קבוצהנו"ש)
מצרכים:
· כ- 30 שיני שום כתושות
· כףשמן
· 1.5ליטר ציר ירקות
· ארבע כפות רוטב סויה
חצי ראש כרוב חתוך לרצועותדקות
· ארבע גזרים מקולפים חתוכים לקוביות
· שני גבעולי סלרי קצוצים
· 100 גרםפטריות שמפניון חתוכות דק
· 1/8 כפית פפריקה, מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה:
בסיר עמוק מאדים את השום הכתוש בשמן על אש נמוכה כשלוש דקות, עד שהוא מתרכך אך לא משחים.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
הרתיחה מנמיכים את האש ומכסים למשך 10 דקות, עד שכל הירקות רכים.
מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומגישים מיד.